Συνταγή: Κέικ κάστανο με ρόδι και σοκολάτα γάλακτος

Μας ξάφνιασε το πόσο ταιριάζουν τελικά τα δύο υλικά. Η πλούσια, γήινη και γλυφή γεύση του κάστανου αποκτά ενδιαφέρουσες γλυκόξινες νότες από το ρόδι.

30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Ένα πολύ ιδιαίτερο κέικ, που αξιοποιεί με εξαιρετικό τρόπο διαφορετικά και φαινομενικά αταίριαστα υλικά, όπως το με τα . Το κέικ ολοκληρώνεται με ένα άλειμμα από κάστανο, που παίζει τον ρόλο επικάλυψης.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το κέικ

Για την επικάλυψη με κάστανο

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Διαδικασία

Κέικ

  1. Για να φτιάξουμε κέικ κάστανο με ρόδι και σοκολάτα γάλακτος, αρχικά, χτυπάμε στον πολυκόφτη τα κάστανα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα μαζί με το ρόδι και τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με σύρμα.
  6. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή σε μικρή στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι με διάμετρο 16 εκ. (αν χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, κλείνουμε το κάτω μέρος με αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας έναν πάτο, και ντύνουμε εσωτερικά το τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί).
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει.

Επικάλυψη

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα κάστανα με το κακάο και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα, χωρίς κομμάτια.
  3. Ξεφορμάρουμε το κέικ κάστανο και απλώνουμε την επικάλυψη.
  4. Αν θέλουμε, διακοσμούμε το κέικ με κομμάτια από κάστανο που έχουμε πασπαλίσει με άχνη ζάχαρη και με σπόρους ροδιού.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy