Συνταγή: Κέικ χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες και καρύδια

Ένα υπέροχο, υγιεινό κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο! Γλυκαίνει μόνο με χουρμάδες και είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

30′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Αυτό το κέικ δεν έχει ζάχαρη ούτε άλλο γλυκαντικό, όπως μέλι, σιρόπι αγαύης, στέβια ή ζάχαρη καρύδας. Επίσης δεν περιέχει ούτε αυγά ούτε βούτυρο, επομένως είναι ιδανική λύση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και αποφεύγουν τα κορεσμένα λιπαρά και τις πολύ επεξεργασμένες τροφές. Μπορεί να γίνει και vegan αν αντικαταστήσουμε το γάλα της συνταγής με κάποιο φυτικό γάλα, π.χ. σόγιας, καρύδας ή αμυγδάλου. Η γεύση του είναι πλούσια και δεν θα σας φανεί πολύ ότι του λείπει η γλυκύτητα.

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τους χουρμάδες, αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 5-6 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  3. Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει μια όσο το δυνατόν πιο λεία πάστα.
  4. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας.
  6. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε καλύψει εσωτερικά με λαδόκολλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy