Συνταγή: Κέικ μπανάνα

Ξέμειναν μπανάνες στη φρουτιέρα; Ετοιμάζουμε ένα αεράτο κέικ μπανάνα! Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι περιλαμβάνει και μια μικρή ποσότητα καφέ που ισορροπεί τις γεύσεις και του δίνει χαρακτήρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, αέρινο και κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τον καφέ ή τον χυμό και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέντρο του κέικ με ένα ξύλινο σουβλάκι ή με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά. Έχετε υπόψη σας όμως να μην το παραψήσετε και στεγνώσει.
  8. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy