Συνταγή: Κεφτέδες πολύ ιδιαίτεροι, χωρίς δυόσμο

Το μείγμα των κιμάδων και η ξερή ρίγανη, είναι τα μόνα μυστικά γι’ αυτούς τους απίθανα αφράτους και νόστιμους κεφτέδες. Είναι μία από τις 62 συνταγές από το οδοιπορικό μας στα καφενεία της Κρήτης, που «μαγειρεύουν» το καλοκαίρι μας. Στον Γαστρονόμο Ιουλίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
8′ μαγείρεμα
Σύνολο: 28′

 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τους κεφτέδες, ξεκινάμε ζυμώνοντας καλά σε ένα μεγάλο μπολ όλα μαζί τα υλικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν μια εντελώς ομοιογενής μάζα. Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, βάρους 40 γρ. τον καθένα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 εκ. από τον πάτο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, για 7-8 λεπτά κάθε δόση, γυρίζοντάς τους μερικές φορές, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν καλά στο κέντρο τους.
  4. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy