20′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες μυρωδικών, κάνουμε ως εξής: Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε όλα τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το κολοκυθάκι και αλατοπιπερώνουμε
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, στύβοντας απαλά τα υλικά για να βγάλουν τα ζουμάκια τους.
- Τα αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό, τη φέτα και τη σόδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον τραχανά και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός (αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμη).
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 1 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε, μέχρι να πάρει παντού χρυσαφένιο χρώμα.
- Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλατοπίπερο.
- Τότε συνεχίζουμε τηγανίζοντας και τον υπόλοιπο χυλό, σε δόσεις, μέχρι να τελειώσει.
- Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια μυρωδικών σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Συνοδεύουμε με γιαούρτι, ελιές, ντομάτες, κάππαρη και πιπεριές τουρσί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 