Συνταγή: Κεφτέδες φάβας

Τραγανά και αφράτα κεφτεδάκια με φάβα και διάφορα μυρωδικά ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους φαβατοκεφτέδες σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φάβα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
  2. Αφού ομογενοποιηθούν, αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  3. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο αλεύρι.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  7. Βγάζουμε τους φαβατοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy