Συνταγή: Κεφτέδες χοιροσφαΐσιοι: Η Μύκονος σε μια μπουκιά

Με κρέας κομμένο στο χέρι, μυρωμένοι με θρύμπη, μαστιχωτοί, είναι οι απόλυτοι κεφτέδες του ελληνικού καλοκαιριού. Κι ας είναι εφεύρεση χειμωνιάτικη.

Πρόστιμα-φωτιά προνοεί νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για όσους ιδιοκτήτες σκύλων παρανομούν
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες χοιροσφαΐσιους, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι τελευταίο και επάνω του ρίχνουμε το αλάτι.
  2. Το τρίβουμε με τα χέρια να μαραθεί και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ καλά, να ενωθούν όσο γίνεται τα υλικά και να αφρατέψει το μείγμα. Αν θέλουμε, το βάζουμε λίγο στο ψυγείο, να δέσουν τα αρώματα.
  3. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε περίπου 2 δάχτυλα ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα ή λαδωμένα χέρια τα κεφτεδάκια.
  5. Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι σε δόσεις.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy