Συνταγή: Κεφτεδάκια κοτόπουλου ψητά, με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς ταιριάζει τέλεια με τον κιμά κοτόπουλου και τα κάνει κεφτεδάκια μας γίνονται όνειρο.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
15′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλου ψητά, με κουρκουμά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Αδειάζουμε το κρεμμύδι με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  4. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 20 – 25 κεφτεδάκια.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  6. Απλώνουμε τα κεφτεδάκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy