20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφαλονίτικη σύβραση θερινή, αρχικά ρίχνουμε, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον ζωμό (ή νερό), αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και το φαγητό να μείνει ζουμερό.
- Ανοίγουμε λίγο χώρο με ένα κουτάλι, σαν μικρές φωλιές, σε διάφορα σημεία και εκεί σπάμε τα αυγά.
- Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι τα αυγά να γίνουν μελάτα (ώστε στο σερβίρισμα να σπάσουμε με πιρούνι τον μελάτο κρόκο, που θα ανακατευτεί με το ζουμί και θα το μελώσει τέλεια).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σύβραση χλιαρή, με ζεστό ψωμί.
- Αν θέλουμε, ρίχνουμε σε κάθε μερίδα λίγο μπούκοβο και ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε με τον χυμό του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 