Συνταγή: Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο

Τούτο το τσιγαριαστό κατσικάκι έχει πατάτες και μυρωδάτο μάραθο, μπόλικο μάραθο, που πρασινίζει το πιάτο. Αν σας αρέσει βάλτε και δύο και τρία ματσάκια.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
1:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Το φαγητό αυτό σηκώνει μεγάλη ποσότητα αμάραθου, όπως λένε τον μάραθο στην Κρήτη. Ο Γιάννης Φραγκούλης μαζεύει άγριο μάραθο που φυτρώνει στο βουνό και προσθέτει γενναίες ποσότητες σχεδόν σε όλα τα φαγητά που μαγειρεύει στο Καφενείο Πρόβαρμα −που βγαίνει από τη λέξη «πρόβαλε», δηλαδή «εμφανίστηκε»– στο χωριό Θρυπτή Λασιθίου. Στο κατσικάκι μπορεί να πρόσθεσε πολύ παραπάνω από ένα μάτσο, και ο ίδιος προτείνει, αν μας αρέσει, να μην τον λυπηθούμε, και να βάλουμε και δύο ή ακόμη και τρία ματσάκια. Οι μεγάλες ποσότητες μάραθου κάνουν το φαγητό να θυμίζει πιο πολύ το φρικασέ. Νικολέτα Μακρυωνίτου

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο, ξεκινάμε βάζοντας μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να χρυσαφίσει για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κατσικάκι και αφήνουμε να τσιγαριστεί καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για περίπου μισή ώρα με σκεπασμένο καπάκι.
  3. Ρίχνουμε τον μάραθο, προσθέτουμε νερό για να σκεπάσει το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
  4. Όταν είναι μισομαγειρεμένο το κρέας, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και οι πατάτες.
  5. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy