10′ προετοιμασία
2:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:20′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Αυτό το φαγητό φτιάχνεται με μεγάλης ηλικίας ζώο. Μπορούμε όμως να το φτιάξουμε και με κατσικάκι γάλακτος, αν θέλουμε να είναι πιο τρυφερό το κρέας, και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και λιγότερη ώρα μαγείρεμα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την κοκκινιστή κατσίκα, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθεί το φαγητό.
- Το σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Αν θέλουμε να το φάμε για κυρίως αντί για μεζέ, σερβίρουμε την κοκκινιστή κατσίκα με μακαρόνια και τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 