Συνταγή: Καρυδάτα Άνδρου

Ένα παραδοσιακό κέρασμα της Άνδρου, που θυμίζει ότι κάποτε στο νησί υπήρχε αφθονία καρυδιών.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
35′ προετοιμασία
11′ μαγείρεμα
Σύνολο: 46′

Υλικά

Κομμάτια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καρυδάτα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C.
  2. Στη συνέχεια, στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, το παντεσπάνι και την κανέλα.
  4. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με το καρύδι.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε πάνω στη λαμαρίνα μικρά μπισκότα διαμέτρου περίπου 3 εκ., με μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο φουσκώνουν λίγο.
  7. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 11 λεπτά.
  8. Μόλις κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο βάζοντας ανάμεσά τους μαρμελάδα βερίκοκο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy