Συνταγή: Κάρι με καπνιστή πέστροφα

Μια πλούσια πικάντικη σάλτσα είναι αυτό το φαγητό, ιδανικό για το βάλουμε πάνω από πουρέ, ένα αφράτο ρύζι αλλά και πάνω από ψητά λαχανικά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 2

Για το σερβίρισμα

Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κάρι με καπνιστή πέστροφα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το garam masala και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Σβήνουμε με την ντομάτα, προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τον ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε την πέστροφα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
  3. Σερβίρουμε το κάρι πέστροφας σε μπολ, πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο κόλιανδρο, τα κομματάκια μήλου και το τσίλι. Συνοδεύουμε με τα papadums, τα οποία τηγανίζουμε σε λίγο λάδι για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να φουσκώσουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy