Συνταγή: Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον

Ένας Ιταλός δεν θα καταδεχόταν να φάει την «ελληνική» καρμπονάρα, αλλά εμείς ας μην την αφορίσουμε, πριν δοκιμάσουμε την εκδοχή του Βασίλη Καλλίδη, που μας γυρίζει στα παλιά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Η καρμπονάρα για πολλούς Έλληνες εξακολουθεί να είναι απλώς μια μακαρονάδα α λα κρεμ, αφού έτσι τη σέρβιραν οι παλιές πιτσαρίες και τα εστιατόρια και έτσι την παρουσίαζαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής. Ούτε λόγος για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με γκουαντσιάλε και καλό ανακάτεμα με ολόφρεσκους κρόκους αυγών: η ’80s ελληνική καρμπονάρα είχε άφθονη κρέμα γάλακτος, που μόλις είχε κάνει την εμφανισή της στα σούπερ μάρκετ, γκούντα και τραγανό μπέικον. Αυτή την καρμπονάρα ξέραμε, αυτήν εμπιστευόμασταν.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον βράζουμε τα σπαγκέτι αλ ντέντε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν.
  3. Ζεσταίνουμε σκέτη μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, και ψήνουμε εκεί το μπέικον, για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει βράση.
  5. Προσθέτουμε τα σπαγκέτι, το τυρί, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy