20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:
Ο ρόλος του miso στην ευρασιατική εκδοχή της καρμπονάρας είναι να προσθέσει αλατότητα και άμυλο στη σάλτσα. Το soy egg (μαρινάτο αυγό) έρχεται ως κερασάκι στην τούρτα για να ενισχύσει την υφή στο πιάτο και να το κάνει ακόμη πιο κρεμώδες και παράλληλα να το ποτίσει με σπιρτάδα. Νικολέτα Μακρυωνίτου
Υλικά
Μερίδες: για 4 μεγάλες μερίδες
Soy eggs
Διαδικασία
Soy eggs
- Για να φτιάξουμε την fusion καρμπονάρα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μπολ με ένα πιρούνι τη σάλτσα σόγιας με το σάκε και το μίριν. Ρίχνουμε προσεκτικά για να μη σπάσουν τους κρόκους και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστούν.
Καρμπονάρα
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το σάκε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια λαβίδα, τα μεταφέρουμε απευθείας στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που θα μεταφέρουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το μίσο, με τα αυγά και τον χυμό λεμονιού, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά αλλά καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Μοιράζουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το τυρί και το σουσάμι.
- Στο κέντρο κάθε πιάτου τακτοποιούμε τον μαριναρισμένο κρόκο μαζί με τη μαρινάδα του και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 