Συνταγή: Καραμελωμένος ντάκος με καπνιστό χέλι

Μια ωραία και πρωτότυπη συνταγή για ντάκο ό,τι πρέπει για ένα ελαφρύ αλλά χορταστικό γεύμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για τον καραμελωμένος ντάκος με καπνιστό χέλι ξεκινάμε και σπάμε το παξιμάδι σε χοντρά ψίχουλα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μούλτι, αλλά διακεκομμένα και για λίγα δευτερόλεπτα – δεν θέλουμε να γίνει σκόνη, αλλά ομοιόμορφα ψίχουλα).
  2. Το περνάμε από σήτα, για να κρατήσουμε τα κομμάτια και να πετάξουμε τη σκόνη.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  4. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει καραμέλα.
  5. Προσθέτουμε τα ψίχουλα παξιμαδιού και ανακατεύουμε.
  6. Φρεσκοτρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αποσύρουμε.
  7. Απλώνουμε το καραμελωμένο παξιμάδι σε λαδόκολλα.
  8. Με μια κουτάλα ή προσεκτικά με το χέρι μας για να μην καούμε, ξεχωρίζουμε τα ψίχουλα πριν αυτά κρυώσουν.
  9. Απλώνουμε το χέλι σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον πικάντικο, καραμελωμένο ντάκο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy