20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 24 εκ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα. Θα πρέπει να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
- Αρωματίζουμε το μείγμα προσθέτοντας το ρούμι.
- Συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα με ελαφριές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 5 λεπτά σε φούρνο με αντιστάσεις, στους 200°C, σε μεσαία θέση.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 45 λεπτά.
- Τρυπάμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε εάν έχει ψηθεί καλά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και στο τέλος το σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 