Συνταγή: Καππαροσαλάτα απανωμερίτικη

Μια απίθανη αλοιφή, ένας μοναδικός μεζές αυτή η καππαροσαλάτα από τη Σύρο με την χλωροφυλλική γεύση και την ένταση της κάππαρης και τη γεμάτη γεύση της πατάτας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καππαροσαλάτα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα, με άφθονο αλατισμένο νερό, σε δυνατή φωτιά τις πατάτες για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις χοντροκόβουμε.
  3. Χτυπάμε στον πολυκόφτη την κάππαρη μαζί με το κρεμμύδι και το μισό λάδι μέχρι να γίνουν πολτός.
  4. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ζεστές πατάτες, το ξίδι και το υπόλοιπο λάδι σταδιακά σε σταθερή ροή, μέχρι η καππαροσαλάτα να έχει κρεμώδη, μαστιχωτή υφή.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy