Συνταγή: Κανελόνια με σπέσιαλ κιμά και μπεσαμέλ

Ο ζωμός λαχανικών και η μελετημένη αναλογία των υλικών αναβαθμίζουν την κλασική συνταγή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα κανελόνια με σπέσιαλ κιμά και μπεσαμέλ με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο και το ψιλοκόβουμε
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το λουκάνικο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 300 ml νερό.
  6. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη.
  8. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τα κανελόνια ακριβώς.
  10. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα βάζουμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
  11. Περιχύνουμε με τον ζωμό, απλώνουμε ομοιόμορφα την μπεσαμέλ και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy