Συνταγή: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με κορν μπιφ και φρέσκες ντομάτες

Με δύο κονσέρβες κορν μπιφ, ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες, σκόρδο και μαϊντανό, ο Βασίλης Καλλίδης φτιάχνει μια πεντανόστιμη μακαρονάδα. Στο πι και φι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
17′ μαγείρεμα
Σύνολο: 22′

Το κορν μπιφ είναι απλώς… ο καβουρμάς της Αμερικής, Νότιας και Βόρειας. Με άλλα λόγια είναι κομμάτια βοδινού σιγοβρασμένα για πολλές ώρες σε άλμη, μαζί με μπαχαρικά («corned» σημαίνει «συντηρημένο σε άλμη»), με αποτέλεσμα ένα μείγμα σαν ψιλοαλεσμένος κιμάς, νοστιμότατο και εύκολο στο μαγείρεμα. Μεζές ξενόφερτος, των ναυτικών και των στρατιωτών, μαγειρευόταν κυρίως με αυγά στο τηγάνι ή καταναλωνόταν κατευθείαν από την κονσέρβα. Αργεντίνοι και Βραζιλιάνοι φημίζονται για τα κορν μπιφ τους, χάρη στις κρεατοπαραγωγικές ράτσες βοοειδών που εκτρέφουν στις απέραντες πάμπες τους, και εξάγουν αυτή τη λιχουδιά σε κονσέρβα σε όλο τον κόσμο. 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την καλοκαιρινή μακαρονάδα με κορν μπιφ και φρέσκες ντομάτες βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε άλλη, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κορν μπιφ, κομματιάζοντάς το με πιρούνι, μέχρι να μαλακώσει, να διαλυθεί και να ροδίσει απαλά, για 5-6 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και δυναμώνουμε καλά τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy