Συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτο

Μία νόστιμη και γευστική συνταγή για καλαμάρια γεμιστά με γαρίδες και καβουρόψιχα, ιδιαίτερο πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καλαμάρια γεμιστά, στο λαδόχαρτο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι με το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τις ντομάτες, 50 ml νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το ρύζι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  4. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καβούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια.
  5. Κλείνουμε το άνοιγμα με το κεφάλι και τα πλοκάμια και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
  6. Σε λεία επιφάνεια απλώνουμε 3 μεγάλες λαδόκολλες, βάζουμε σε καθεμιά από 2 καλαμάρια και κλείνουμε καλά σε πακετάκι.
  7. Τα βάζουμε σε ταψί που ιδανικά να τα χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καλαμάρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy