Συνταγή: Καγιανάς με σύγλινο, κρεμμύδια και θυμάρι

Μια διαφορετική, πιο χορταστική εκδοχή του παραδοσιακού καγιανά με σύγλινο και αρωματικά. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί ή πατάτες.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
23′ μαγείρεμα
Σύνολο: 38′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με σύγλινο, κρεμμύδια και θυμάρι, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι, το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σύγλινο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα κρεμμύδια και να ροδίσει το σύγλινο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές νερό.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα των κρεμμυδιών με το σύγλινο και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  5. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ψήνουμε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξουν τα αυγά.
  6. Σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό και συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και φρέσκο ψωμί ή με πατάτες τηγανητές.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy