Συνταγή: Καγιανάς με πανακότα σουτζούκι

Αυτός ο ασυνήθιστος καγιανάς έχει για ενίσχυση πανακότα με σουτζούκι, που λιώνει και ενσωματώνεται στο αυγό. Ταμάμ για μερακλήδες που θέλουν το κατιτίς παραπάνω.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′

Μια ιδιαίτερη, γιορτινή συνταγή για καγιανά. Εμπνευσμένη λιχουδιά, έχει έναν βαθμό δυσκολίας, δεν απαιτεί όμως… πτυχίο μαγειρικής.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την πανακότα σουτζούκι

Διαδικασία

Πανακότα

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με πανακότα σουτζούκι, ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα, την κρέμα και το σουτζούκι.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  3. Σουρώνουμε το μείγμα σε μπολ (πετάμε το σουτζούκι, όλη η γεύση και η νοστιμιά του έχει περάσει στο γάλα).
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
  5. Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα ή σε ένα βαθύ ανοξείδωτο σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει. Για να μην παιδευτούμε στο ξεφορμάρισμα, ντύνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.

Καγιανάς

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  2. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να «ψηθούν» τα αυγά.
  3. Μοιράζουμε σε πιάτα.
  4. Ξεφορμάρουμε την πανακότα και κόβουμε φέτες που βάζουμε πάνω στον καγιανά. Η πανακότα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται στον καγιανά, καθώς είναι ζεστός.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy