15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:5′
Μια ιδιαίτερη, γιορτινή συνταγή για καγιανά. Εμπνευσμένη λιχουδιά, έχει έναν βαθμό δυσκολίας, δεν απαιτεί όμως… πτυχίο μαγειρικής.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για την πανακότα σουτζούκι
Διαδικασία
Πανακότα
- Για να φτιάξουμε καγιανά με πανακότα σουτζούκι, ρίχνουμε, σε μια κατσαρόλα, το γάλα, την κρέμα και το σουτζούκι.
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μπολ (πετάμε το σουτζούκι, όλη η γεύση και η νοστιμιά του έχει περάσει στο γάλα).
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
- Αδειάζουμε σε μικρή φόρμα ή σε ένα βαθύ ανοξείδωτο σκεύος και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να σφίξει. Για να μην παιδευτούμε στο ξεφορμάρισμα, ντύνουμε τη φόρμα με μεμβράνη.
Καγιανάς
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να «ψηθούν» τα αυγά.
- Μοιράζουμε σε πιάτα.
- Ξεφορμάρουμε την πανακότα και κόβουμε φέτες που βάζουμε πάνω στον καγιανά. Η πανακότα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται στον καγιανά, καθώς είναι ζεστός.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 