Συνταγή: Καγιανάς από την Πελοπόννησο με διάφορα μποστανικά

Κρεμμύδι, πατάτα, πιπεριά, μελιτζάνα, ντομάτες και αυγά. Αυτός ο καγιανάς μάς έγινε συνήθεια τα βράδια που πεινάμε.

30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καγιανά με διάφορα μποστανικά, αρχικά ρίχνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό κατά προτίμηση), το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 50 ml).
  2. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  3. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το λάδι, την πατάτα και σοτάρουμε, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα για 5-6 λεπτά.
  4. Μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, το πιπέρι και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε (αν βάλουμε) τη μελιτζάνα και την πιπεριά.
  5. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιουν τα πιο πολλά υγρά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε το αυγό να πάει παντού.
  6. Αλατίζουμε και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε πότε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τον καγιανά με διάφορα μποστανικά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy