Συνταγή: Ιταλο-ασιατική amatriciana με χοιρινό κιμά

Σε αυτό το υβριδικό πιάτο ο σεφ μπολιάζει την αματριτσιάνα με ασιατικά στοιχεία αλλά και χοιρινό κιμά, παίζοντας λίγο και με την ιδέα της μπολονέζ.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Σ’ αυτό το πιάτο που ονομάζει «pork mazemen amatriciana με μπουκατίνι», ο Άρης Βεζενές χρησιμοποιεί ποικίλα ασιατικά στοιχεία για να ενισχύσει γευστικά την ιταλική συνταγή, ενώ προσθέτει πάνω από την αματριτσιάνα και χοιρινό κιμά. Αυτό δηλώνει και το pork mazemen, το οποίο παραπέμπει στο αντίστοιχο πιάτο της ασιατικής κουζίνας με νουντλς και κιμά. Δυνατό στοιχείο της συνταγής είναι το doubanjiang, μια πικάντικη και αλμυρή πάστα ζυμωμένων φασολιών, κινεζικής προέλευσης, γνωστή επίσης και ως douban ή tobandjan.

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τον χοιρινό κιμά

Για τα ζυμαρικά

Διαδικασία

Χοιρινός κιμάς

  1. Για να φτιάξουμε ιταλο-ασιατική amatriciana με χοιρινό κιμά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι κάψει, ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τον κιμά και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το σάκε και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε το doubanjiang, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τον ζωμό κοτόπουλου και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Εάν τα υγρά μαγειρέματος εξατμίζονται γρήγορα, προσθέτουμε λίγο νερό (ή περισσότερο ζωμό κοτόπουλου).

Ζυμαρικά

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το γκουαντσιάλε με το κοκκινοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και περιχύνουμε με το σάκε.
  3. Μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, ανακατεύοντας τακτικά. Ρίχνουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  4. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  5. Με μια λαβίδα, τα μεταφέρουμε απευθείας στη σάλτσα ντομάτας μαζί με όσο νερό μεταφέρουν.
  6. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί, τα φύλλα shiso (αν βάλουμε) και το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Μοιράζουμε σε πιάτα, από πάνω μοιράζουμε τον χοιρινό κιμά και στολίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy