Συνταγή: Ινδικό ψάρι tikka

«Tikka» σημαίνει κομμάτι, αλλά στην ινδική κουζίνα είναι μια μεγάλη κατηγορία φαγητών με κομμάτια λαχανικών, κρέατος ή ψαριών, όπως σ' αυτή την συνταγή, και πικάντικη, μυρωδάτη μαρινάδα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ινδικό ψάρι tikka, ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ μπολ, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε τα ψάρια και τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και λαδώνουμε ένα μέτριο ρηχό ταψί.
  3. Βγάζουμε τα κομμάτια ψαριού από τη μαρινάδα, τα τινάζουμε ελαφρώς και, χωρίς να τα σκουπίσουμε, τα απλώνουμε στο ταψί, με το δέρμα προς τα πάνω. Τα ραντίζουμε με το λάδι.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο, στο δεύτερο ράφι κάτω από το γκριλ, και ψήνουμε για 7-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος των φιλέτων), μέχρι να ροδίσουν αλλά να μείνουν ζουμερά.
  5. Σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy