Συνταγή: Ινδική σούπα αμυγδάλου (Βadam shorba)

Με νοστιμιά που σε ξαφνιάζει, αυτή η σούπα με το έντονο άρωμα αμυγδάλου είναι πηχτή -όπως προδίδει και το όνομά της στα ινδικά- και πλούσια σε υφή και γεύση.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε badam shorba (ινδική σούπα αμυγδάλου, ό,τι πρέπει για τον χειμώνα), ξεκινάμε βράζοντας τα αμύγδαλα σε μπόλικο νερό για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η φλούδα τους. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε, τρίβοντάς τα με τα χέρια μας.
  2. Τα αλέθουμε μαζί με λίγο από τον ζωμό λαχανικών σε έναν δυνατό πολυκόφτη, μέχρι να γίνουν μια πάστα.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη κρέμα. Προσθέτουμε την πάστα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να αναμειχθεί. Ρίχνουμε τον ζωμό, ανακατεύουμε και, μόλις αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την εσάνς αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός (ή, αν δεν έχουμε, αδειάζουμε στον πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  5. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy