Συνταγή: Η υπόλοιπη ρεβυθάδα γίνεται γέμιση σε αραβική πίτα

Τα υπόλοιπα ρεβύθια επαναχρησιμοποιούνται έξυπνα ως νόστιμη γέμιση σε μια αραβική πίτα. Τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα τις πολυάσχολες εργάσιμες ημέρες στο γραφείο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την αραβική με γέμιση από τη ρεβυθάδα που περίσσεψε, ξεκινάμε σουρώνοντας το ζουμί από τα ρεβύθια, το βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα ρεβύθια, το δυόσμο και το ταχίνι (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα πολτοποιούμε. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε όσα από τα ρεβίθια χρειάζονται για να αποκτήσει τη σύσταση πουρέ.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ρόκα, την ντομάτα, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, μοιράζουμε το μείγμα στις αραβικές πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy