20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προ το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Μερίδες: 12
Διαδικασία
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ ή πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε κατά μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά, έως ότου έχουμε ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά σε 2 – 3 δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη) ή κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 