Συνταγή: Η βασική συνταγή για κέικ

Ένα εύκολο γρήγορο αλλά ταυτόχρονα πολύ αφράτο και γευστικό κέικ για να φτιάξετε για τους αγαπημένους σας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση προ το τέλος του άρθρου)

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ ή πάνω σε μια λαδόκολλα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε κατά μέρος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, για 2 – 3 λεπτά, έως ότου μαλακώσει το βούτυρο και γίνει σαν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για αρκετά λεπτά, έως ότου έχουμε ένα πολύ αφράτο και υπόλευκο μείγμα.
  4. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά σε 2 – 3 δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ (ευλύγιστη σπάτουλα από σιλικόνη) ή κουτάλα, έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy