1: προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′
Υλικά
Μερίδες: 24
Κέικ
Διαδικασία
- Για την τέλεια τούρτα σοκολάτας ξεκινάμε και βάζουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Λίγο πριν πάρει βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε πάνω από τις κουβερτούρες και περιμένουμε 1 λεπτό να λιώσουν λίγο.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν εντελώς οι κουβερτούρες και να έχουμε ένα λείο, καλά ομογενοποιημένο, σοκολατένιο μείγμα (γκανάς).
- Βάζουμε την γκανάς στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, το βούτυρο με την κουβερτούρα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι.
- Ντύνουμε τρεις φόρμες διαμέτρου 20 εκ. με λαδόκολλα και μοιράζουμε εκεί το μείγμα.
- Ψήνουμε (αν γίνεται ταυτόχρονα) για 50 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε τα κέικ και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 ώρες.
- Κόβουμε την επιφάνεια των κέικ για να ισιώσουν.
- Βάζουμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γκανάς.
- Τοποθετούμε από πάνω ένα κέικ και μία στρώση γκανάς.
- Κάνουμε το ίδιο με το τελευταίο κέικ.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες και γαρνίρουμε κατά βούληση.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 