20′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
Υλικά
Μερίδες: 9-12
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα των τεμπέληδων, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Στη συνέχεια, λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο. Προσοχή να μην καεί.
- Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το σουρώνουμε πιάνοντάς το από τη μακριά του πλευρά, ώστε να γίνει πλισέ.
- Το βάζουμε μέσα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ.
- Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο έτσι ώστε να πάει παντού.
- Τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε.
- Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα.
- Ξαναψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το γάλα από τα φύλλα.
- Βγάζουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (15 λεπτά).
- Ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε την μπουγάτσα.
Μυστικά
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 2 κουτ. σούπας από το βούτυρο με βούτυρο γάλακτος. Θα γίνει πιο αρωματική η μπουγάτσα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 