Συνταγή: H βασική ζύμη για πίτσα  + 2 εύκολες ιδέες για μαργαρίτα και 4 τυριά

Είναι η πιο απλή και σχετικά γρήγορη ζύμη για πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε. Με τη συνταγή του Χριστόφορου Πέσκια την ετοιμάζουμε εύκολα και έχουμε μια υπέροχη βάση για τις αγαπημένες μας πίτσες.

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 8

για πίτσα διαμ. 36 – 38 εκ

Για την πίτσα Μαργαρίτα

Για την πίτσα 4 τυριά και μανιτάρια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη βασική ζύμη για πίτσα θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος.
  2. Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν είναι υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
  6. Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις.
  7. Απλώνουμε στη ζύμη την επικάλυψη της επιλογής μας και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

Μυστικά

* Ετοιμάζουμε 1 δόση σάλτσα ντομάτας ως εξής: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy