Συνταγή: H κλασική σιροπιαστή σοκολατόπιτα

Η αγαπημένη σοκολατόπιτα! Το κέικ σιροπιάζεται με σοκολατένιο σιρόπι και καλύπτεται με γλάσο σοκολάτας. Πολλές ακόμα συνταγές στο Ζάχαρη & Αλεύρι που κυκλοφορεί Παρασκευή 23/09 στα περίπτερα!

Πώς τον ξεγέλασαν και τσέπωσαν πέραν των €67,000
50′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:25′

Υλικά

Μερίδες: 12

Για το σιρόπι

Για το κέικ

Για το γλάσο

Διαδικασία

Σιρόπι

  1. Για να ετοιμάσουμε την κλασική σιροπιαστή σοκολατόπιτα ξεκινάμε από το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Έπειτα, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μία βράση.
  3. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Κέικ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με τα αυγά, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.
  4. Ενώνουμε το μείγμα των υγρών με το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  5. Αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο παραλληλόγραμμο ταψάκι ή πυρέξ με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ. Μπορεί να είναι και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης.
  6. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα: τρυπάμε το κέντρο του κέικ με αυτήν και, αν βγει πολύ υγρή και λερωμένη με ζύμη, ψήνουμε λίγο ακόμα.
  7. Μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει καλά.

Γλάσο

  1. Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα ή σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε πάνω από την κρύα πια σοκολατόπιτα.
  3. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί το γλάσο.
  4. Λιώνουμε και τη λευκή κουβερτούρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα κουνώντας γρήγορα το χέρι μας για να σχηματίσουμε λευκές γραμμές στην επιφάνεια του σοκολατένιου γλάσου.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy