Συνταγή: Γρήγορο κεϊκ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη

Το κέικ έχει πλούσια γεύση αμυγδάλου και στο εσωτερικό του είναι μαστιχωτό, όπως οι εργολάβοι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
8′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 43′

 

Υλικά

Μερίδες: για μια φόρμα 15 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γρήγορο κεϊκ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C.
  2. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί τον πυθμένα μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 15 εκ. Βουτυρώνουμε τα τοιχώματα. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι μιας χρήσης ή μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη με την άχνη, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Δοκιμάζουμε τρυπώντας το κέικ με μια οδοντογλυφίδα· θα πρέπει να βγαίνει στεγνή.
  5. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Έπειτα το τυλίγουμε καλά σε μεμβράνη. Έτσι διατηρείται για αρκετές ημέρες (εκτός ψυγείου).

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα λεμονιού ή 1 κουτ. σούπας ανθόνερο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy