Συνταγή: «Γουακαμόλε» μανιταριού με πράσινη σαλάτα και σουσαμένια σάλτσα

Το ιδιαίτερο μανιταράτο γουακαμόλε μπορούμε να το σερβίρουμε και σκέτο σε μπολ σαν άλειμμα, συνοδεύοντας με μικρά παξιμάδια, κριτσίνια ή τραγανές αραβικές πίτες.

20′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε το «γουακαμόλε» μανιταριού με πράσινη σαλάτα και σουσαμένια σάλτσα ξεκινάμε με την σάλτσα και χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα στον πολυκόφτη που διαθέτουμε.

«Γουακαμόλε»

  1. Σε ένα μπολ χοντροθρυμματίζουμε με το πιρούνι τα αβοκάντο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  2. Σε μια πιατέλα απλώνουμε την πρασινάδα και από πάνω το «γουακαμόλε» μανιταριού.
  3. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να αρωματιστούν και σερβίρουμε το «γουακαμόλε» μανιταριού με πράσινη σαλάτα και σουσαμένια σάλτσα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy