Συνταγή: Γλυκός ταμπουράς

Εκτός από έγχορδο μουσικό όργανο, ταμπουρά λέμε και την κίτρινη ή κόκκινη κολοκύθα, ενώ το ίδιο όνομα χρησιμοποιούμε και για τις πίτες που φτιάχνονται με κολοκύθα.

Έξι περιστατικά ενδημικού τύφου κατέγραψε η Κύπρος το τελευταίο εξάμηνο
2: προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:30′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τη συνήθιζαν πολύ σε πολλά μέρη της Μικράς Ασίας, τόσο σε αλμυρή όσο και σε γλυκιά εκδοχή. Γι’ αυτές τις γλυκές κολοκυθόπιτες που έχουν το σχήμα σαλίγκαρου χρησιμοποιούμε το ίδιο ζυμάρι με τα χερίσια μακαρόνια. Αν θέλουμε, μπορούμε αντί για ατομικά πιτάκια να ετοιμάσουμε μία μεγάλη, ενιαία πίτα που θα την ψήσουμε στον φούρνο.

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Για τον γλυκό ταμπουρά ξεκινάμε και βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα στραγγιστήρι, την ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και την αφήνουμε να βγάλει τα υγρά της, για περίπου 1 ώρα.
  2. Τη στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λωρίδα μήκους περίπου 40 εκ. και πλάτους περίπου 10 εκ.
  5. Απλώνουμε κατά μήκος κάθε λωρίδας λίγη από τη γέμιση και την τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Τυλίγουμε το ρολό σε σαλίγκαρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  7. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  8. Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα περιττά λάδια.
  10. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy