Συνταγή: Γλυκό ψυγείου με φράουλες, κρέμα και σαβαγιάρ

Κάντε χώρο στο ψυγείο σας γι’ αυτό το εύκολο γλυκό με φράουλες και απολαυστική κρέμα τυριού, που θα σας θυμίσει τιραμισού!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

(Τα σκεύη είναι από το Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 22 Χ 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το γλυκό ψυγείου με φράουλες, κρέμα και σαβαγιάρ σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή σαντιγί που να μοιάζει με γιαούρτι.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σαντιγί και έπειτα ρίχνουμε το κονιάκ και τους κρόκους.
  3. Χτυπάμε καλά.
  4. Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη 100 γρ. από τις φράουλες μαζί με το γάλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ.

Συναρμολόγηση

  1. Βυθίζουμε στο μείγμα φράουλας-γάλακτος, για 1-2 δευτερόλεπτα, όσα σαβαγιάρ χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο ενός ταψιού με διαστάσεις 32 x 22 εκ.
  2. Αν χρειάζεται, σπάμε μερικά σαβαγιάρ για να χωρέσουν ακριβώς.
  3. Τα καλύπτουμε με τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε και στρώνουμε άλλη μία στρώση σαβαγιάρ, βουτηγμένα κι αυτά στο μείγμα φράουλας-γάλακτος.
  4. Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
  5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να κρυώσει και να πήξει η κρέμα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy