Συνταγή: Γλυκό κουταλιού βανίλιες με κουκουνάρι βήμα-βήμα

Η ξηροκαρπάτη γεύση από τα κουκουνάρια συνδυάζεται ιδανικά με το γλυκό σιρόπι και τις γλυκόξινες βανίλιες. Ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω (προσοχή: πρέπει τόσο το βάζο όσο και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά). Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

Υλικά

Βάρος: για περίπου 1 1⁄2 κιλό

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 1 βράδυ.
  2. Την επομένη, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά περίπου, έως ότου τα υγρά από τα φρούτα, μαζί με τη ζάχαρη, σχηματίσουν ένα δεμένο σιρόπι. Δεν συνεχίζουμε το βράσιμο για πολλή ώρα, γιατί θα λιώσουν τα φρούτα και θα προκύψει μαρμελάδα. Προσθέτουμε αμέσως και τα κουκουνάρια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω (προσοχή: πρέπει τόσο το βάζο όσο και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά). Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy