15′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γλώσσες στη λαδόκολλα με λαχανικά και σάλτσα μουστάρδας, αρχικά ζεσταίνουμε το σπανάκι για 2 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Στη συνέχεια, το στραγγίζουμε.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Μόλις μαλακώσουν (μετά 2-3 λεπτά), προσθέτουμε τα καρότα και το σπανάκι.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν τα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.
Σάλτσα
- Σε ένα βαθύ σκεύος ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας ανακατεύοντάς τα καλά με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη.
Γλώσσες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
- Κόβουμε 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια από λαδόκολλα διαστάσεων 30×30 εκ.
- Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια της λαδόκολλας και ετοιμάζουμε τα «πακέτα». Βάζουμε ένα φιλέτο γλώσσας, το αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα.
- Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μείγμα σοταρισμένων λαχανικών.
- Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φιλέτο γλώσσας και τελειώνουμε με λίγη σάλτσα.
- Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε πακετάκι και το στερεώνουμε με σπάγκο μαγειρικής (όχι νάιλον, γιατί καίγεται στο φούρνο).
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ετοιμάσουμε 4 πακέτα.
- Τοποθετούμε τα πακέτα με τις γλώσσες σε ταψάκι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 