Συνταγή: Γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα

Δοκιμάστε τα φιλέτα γλώσσας με κρασί και μανιτάρια στον φούρνο.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου
10′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλώσσα φιλέτο με μανιτάρια, Μοσχάτο και πιπερόριζα, αρχικά βάζουμε, στο τηγάνι, το μισό λάδι μαζί με τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε.
  2. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τα φιλέτα.
  5. Πασπαλίζουμε με τα πιπέρια ή την πιπερόριζα, γαρνίρουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού (μανιτάρια και σκόρδο) και το κρασί.
  6. Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά.
  8. Σερβίρουμε κάθε φιλέτο γλώσσας με μανιτάρια και λίγη σάλτσα.

Μυστικά

Για τη συγκεκριμένη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy