35′ προετοιμασία
24′ μαγείρεμα
Σύνολο: 59′
Υλικά
Μερίδες: 4 γκιουζλεμέδες
Ζύμη
Γέμιση
Διαδικασία
Γέμιση
- Για τους γκιουζλεμέδες με τυρί και φρέσκα μυρωδικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά τα δύο τυριά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη
Ζύμη
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια, τα σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραίνονται και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
- Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια ζύμης με τον πλάστη σε λεπτό και πολύ μεγάλο φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Το σκουπίζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού
- Απλώνουμε επάνω το 1/4 της γέμισης και προσθέτουμε 40 γρ. από το βούτυρο, σκόρπια εδώ κι εκεί πάνω στη γέμιση.
- Διπλώνουμε το φύλλο σαν τετράγωνο φάκελο, φέρνοντας τις τέσσερις άκρες του προς το κέντρο (πρώτα φέρνουμε τις δύο αντικριστές πλευρές και έπειτα την πάνω και την κάτω).
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 50 γρ. από το βούτυρο και βάζουμε μέσα τον έναν γκιουζλεμέ. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Ρίχνουμε άλλα 50 γρ. βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίζουμε να ψήνουμε τον ίδιο γκιουζλεμέ για άλλο 1 λεπτό από κάθε πλευρά (6 λεπτά στο σύνολο).
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους άλλους τρεις γκιουζλεμέδες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 