Συνταγή: Γκιουζλεμέδες με τυρί και φρέσκα μυρωδικά

Γκιουζλεμέδες με τυρί και φρέσκα μυρωδικά είναι ωραία τηγανητά πιτάκια με τραγανή ζύμη γεμιστά με τυρί, ένα είδος τηγανόψωμου δηλαδή με ρίζες από την Τουρκία.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
35′ προετοιμασία
24′ μαγείρεμα
Σύνολο: 59′

Υλικά

Μερίδες: 4 γκιουζλεμέδες

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

 1. Για τους γκιουζλεμέδες με τυρί και φρέσκα μυρωδικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά τα δύο τυριά.
 2. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε στην άκρη

Ζύμη

 1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
 2. Τη χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια, τα σκεπάζουμε με νοτισμένη πετσέτα για να μην ξεραίνονται και αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά.
 3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια ζύμης με τον πλάστη σε λεπτό και πολύ μεγάλο φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Το σκουπίζουμε να φύγει η περίσσεια αλευριού
 4. Απλώνουμε επάνω το 1/4 της γέμισης και προσθέτουμε 40 γρ. από το βούτυρο, σκόρπια εδώ κι εκεί πάνω στη γέμιση.
 5. Διπλώνουμε το φύλλο σαν τετράγωνο φάκελο, φέρνοντας τις τέσσερις άκρες του προς το κέντρο (πρώτα φέρνουμε τις δύο αντικριστές πλευρές και έπειτα την πάνω και την κάτω).
 6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
 7. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε 50 γρ. από το βούτυρο και βάζουμε μέσα τον έναν γκιουζλεμέ. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
 8. Ρίχνουμε άλλα 50 γρ. βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίζουμε να ψήνουμε τον ίδιο γκιουζλεμέ για άλλο 1 λεπτό από κάθε πλευρά (6 λεπτά στο σύνολο).
 9. Μεταφέρουμε σε πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τους άλλους τρεις γκιουζλεμέδες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy