30′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 30′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το λευκό γκασπάτσο με αγγουράκια και σταφύλια, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολάκι, το αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας (έτσι, δεν μαυρίζει στο τηγάνισμα).
- Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρώς και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό το πολύ, ανακατεύοντας.
- Aποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα αγγουράκια κατά μήκος στη μέση και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι τα σπόρια, αν έχουν. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα.
- Βάζουμε τις ρώγες σταφυλιού στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
- Περνάμε τον πολτό από λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τυχόν κομματάκια και ξαναρίχνουμε τον πολτό στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το αγγούρι, τα σοταρισμένα σκορδοκρέμμυδα και αλατοπιπερώνουμε.
- Πολτοποιούμε τα υλικά καλά, μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Για να πετύχουμε πιο βελούδινο αποτέλεσμα, ξαναπερνάμε, αν θέλουμε, τον πολτό από τη σήτα.
- Με έναν αυγοδάρτη χτυπάμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τη σούπα στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε το λευκό γκασπάτσο με αγγουράκια και σταφύλια και γαρνίρουμε με τις ολόκληρες ρώγες και με λίγη πάπρικα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 