Συνταγή: Γκαλέτ με τριμμένο μπισκότο και ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα

Η γκαλέτ είναι η πιο εύκολη τάρτα που μπορούμε να φτιάξουμε, αφού δεν χρειάζεται ούτε καν ταρτιέρα. Η ζύμη της -τραγανή, εύθρυπτη και βουτυράτη- έρχεται σε ωραία αντίθεση με την οξύτητα και τη φρεσκάδα των φρούτων.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Μερίδες: 8

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Zύμη

  1. Για να φτιάξουμε την γκαλέτ με τριμμένο μπισκότο και ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε με τη ζύμη. Στο μίξερ, με τον γάντζο, ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι αυτά να γίνουν σαν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  3. Πλάθουμε σε μπάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Γέμιση

  1. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά.

Galette

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, φτιάχνοντας ένα σχετικά στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 40 εκ. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί.
  3. Βάζουμε τα φρούτα μαζί με τα ζουμάκια τους στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 8 εκ., και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
  4. Φέρνουμε το περιθώριο του φύλλου περιμετρικά προς τα μέσα, καλύπτοντας πρόχειρα τη γέμιση γύρω γύρω. Θα φτιάξουμε δηλαδή ένα στεφάνι ζύμης περιφερειακά, ενώ στο κέντρο τα φρούτα θα είναι εκτεθειμένα.
  5. Αλείφουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy