Συνταγή: Γκαλέτ με ντομάτα και κασέρι

Αυτή η γκαλέτ με τη νόστιμη, ρουστίκ ζύμη και τη ζουμερή πλούσια γέμιση με ντομάτα και κασέρι είναι το ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα διαμ. 24-26 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την γκαλέτ με ντομάτα και κασέρι σε βαθύ μπολ «τρίβουμε» με τα δάχτυλα το αλεύρι με το 1 κουτ. γλυκού αλάτι και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Ρίχνουμε το ξίδι και 50 ml κρύο νερό και ζυμώνουμε γρήγορα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Παράλληλα, βάζουμε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, τις πασπαλίζουμε με τo 2o κουτ. αλάτι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στoυς 200°C.
  6. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμ. 24-26 εκ.
  7. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου περίπου 35 εκ. και την απλώνουμε στην ταρτιέρα, έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα και οι άκρες να προεξέχουν αρκετά.
  8. Απλώνουμε το τυρί και από πάνω τακτοποιούμε τις ντομάτες και τα σκόρδα.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, μισοκαλύπτοντας τη γέμιση.
  10. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια (ζύμη + γέμιση) με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  11. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy