Συνταγή: Γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλου

Οικογενειακό και πεντανόστιμο το μελωμένο κριθαράκι με τα μυρωδάτα κοτοκεφτεδάκια. Ιδανική συνταγή τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα κυριακάτικο, πιο επίσημο, γεύμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου

Για το γιουβέτσι

Διαδικασία

Κεφτεδάκια

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλου, αρχικά ανακατεύουμε, σε μπολ, όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρειαστούμε.

Γιουβέτσι

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 300 ml ζεστό νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1.200 ml ζεστό νερό.
  6. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  8. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  9. Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  12. Σε μια γάστρα αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το κριθαράκι και το απλώνουμε.
  13. Τακτοποιούμε τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  14. Ψήνουμε (χωρίς καπάκι) για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy