Συνταγή: Γαύρος ομελέτα

«Μόνο ρυζόγαλο δεν κάνουμε τον γαύρο», λένε χαριτολογώντας οι Αρτακινές για να δείξουν την τεράστια ποικιλία φαγητών με γαύρο. Μας τον ετοίμασαν μια μυρωδάτη και εμφανίσιμη ομελέτα. 80 μοναδικές μικρασιάτικες συνταγές, στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με την Καθημερινή.

Οι εταιρείες αξιώνουν την παραχώρηση νέων ζωνών για εξαγωγή των πρώτων υλών για την κατασκευή του σκυροδέματος.
20′ προετοιμασία
7′ μαγείρεμα
Σύνολο: 27′

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα με γαύρο ξεκινάμε και σε ένα μικρό τηγάνι ή σαγανάκι ζεσταίνουμε 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθούν
  2. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  3. Στο ίδιο σαγανάκι, εκτός φωτιάς, ρίχνουμε 0,5 εκ. ελαιόλαδο
  4. Τοποθετούμε τους γαύρους στο τηγάνι μέσα στο λάδι ακτινωτά, σαν τις ακτίνες μιας ρόδας ποδηλάτου, αφήνοντας ελάχιστα κενά ανάμεσά τους.
  5. Βάζουμε το σαγανάκι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τους γαύρους για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά από την κάτω πλευρά.
  6. Τους γυρίζουμε έναν έναν προσεκτικά για να μη σπάσουν, τακτοποιώντας τους ξανά ακτινωτά, και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει απαλά και η άλλη πλευρά τους.
  7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε στο σαγανάκι, καλύπτοντας τα ψαράκια.
  8. Ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να στερεοποιηθεί.
  9. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα ίσιο πιάτο και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα, ώστε να βρεθεί στο πιάτο με τους γαύρους στην επιφάνεια.
  10. Την αφήνουμε να γλιστρήσει ξανά στο σαγανάκι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά της
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, πάντα με τους γαύρους στην επάνω πλευρά της, και σκορπίζουμε πάνω τους τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy