Συνταγή: Γαρίδες με κάρι και τζίντζερ

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με συγκλονιστικά αρώματα, που προτείνεται ως ορεκτικό, αλλά μπορούμε κάλλιστα να το σερβίρουμε και ως κυρίως πιάτο.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
20′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κάρι και περιέχει και λίγη κρέμα καρύδας, το αποτέλεσμα δεν είναι σαλτσάτο και οι γαρίδες μοιάζουν σαν ψητές.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες με κάρι και τζίντζερ, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ ή τάπερ τη σκόνη τσίλι, το μισό κάρι, το μισό τζίντζερ και τον χυμό από το 1 λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμα, το γάλα καρύδας, λίγο αλάτι και 1 κουτ. γλυκού πιπέρι και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και κάνουμε μασάζ με τα χέρια μας, να ανακατευτούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το πολύ για 30 λεπτά.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πράσινο τσίλι και ανακατεύουμε, προσθέτοντας το υπόλοιπο κάρι, το υπόλοιπο τζίντζερ και λίγο πιπέρι.
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κεφάλια με τη μαρινάδα τους, σείουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε και τα σώματα από τις γαρίδες και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μόλις 30 δευτερόλεπτα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Μυστικά

Αν προτιμάμε, μπορούμε να μην βάλουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και να τα κρατήσουμε για να φτιάξουμε σάλτσα για ζυμαρικά ή κάποιο ριζότο ή σούπα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy