Συνταγή: Γαρδουμάκια ή γαρδουμπάκια Χανίων

Η συνταγή θέλει τα γαρδουμάκια με ντομάτα. Εξίσου γευστικά είναι, όμως, και με αυγολέμονο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
2:40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:40′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα γαρδουμπάκια, ξεκινάμε κόβωντας την κοιλιά σε λωρίδες μακρόστενες, πάχους 2 – 3 εκ.
  2. Τυλίγουμε ένα κομμάτι κοιλιά με το έντερο σαν μικρό κοκορέτσι. Τυλίγουμε και κάθε ποδαράκι με έντερο.
  3. Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα ρολά για 3-4 λεπτά και στραγγίζουμε.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε και τα γαρδούμια και ανακατεύουμε απαλά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίχνουμε νερό που να τα καλύπτει, αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τα κολοκυθάκια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy