Συνταγή: Φθινοπωρινό μπριάμ με σάλτσα Μαυροδάφνης και κρόκο Κοζάνης

Ένα υπέροχο μπριάμ με τα χρώματα και τη γεύση των φθινοπωρινών λαχανικών, νόστιμο και θρεπτικό κατάλληλο για χορτοφάγους αλλά και για vegans.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για τη σάλτσα

Για τα λαχανικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φθινοπωρινό μπριάμ με σάλτσα Μαυροδάφνης και κρόκο Κοζάνης, ξεκινάμε με τη σάλτσα.
  2. Βράζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο, το γλυκό κρασί και τον χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το θυμάρι, τον κρόκο Κοζάνης και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαχανικά

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί που να χωράει τα λαχανικά ακριβώς σε μία στρώση.
  4. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν δούμε ότι παίρνουν χρώμα χωρίς να έχουν ψηθεί, σκεπάζουμε για λίγο με αλουμινόχαρτο.
  5. Σερβίρουμε με ψωμί ή ρύζι σπυρωτό και γιαούρτι στραγγιστό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy