Συνταγή: Φρέσκο τυρί σε μυρωδάτη σάλτσα (Paneer makhani)

Στην Ινδία φτιάχνουν εξαιρετικές λιχουδιές με τυρί, σε αυτή τη συνταγή το μαγειρεύουν μέσα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα με ξηρούς καρπούς.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Το paneer είναι φρέσκο, μαλακό, ανάλατο τυρί από γάλα αγελαδινό ή βουβαλίσιο με σχετικά ουδέτερη γεύση. Στην Ίνδία, και ιδιαίτερα στο Δελχί, φτιάχνουν εξαιρετικές λιχουδιές με αυτό το τυρί, όπως σε αυτή τη συνταγή όπου το μαγειρεύουν ελάχιστα μέσα σε πλούσια κόκκινη σάλτσα με ξηρούς καρπούς. Κάτι αντίστοιχο κάνουν με το palak paneer όπου το τυρί σερβίρεται με πολτό σπανακιού. Paneer δεν βρήκαμε στην αγορά, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε το πιάτο με φρέσκο τυρί της αρεσκείας μας, όπως χαλούμι, μοτσαρέλα, με διαφορετικό φυσικά αποτέλεσμα. Μπορούμε να βάλουμε και ανθότυρο αλλά θα το βάλουμε στο τέλος, μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το paneer makhani (φρέσκο τυρί σε μυρωδάτη σάλτσα), ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και σοτάρουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σκόρδο, το καρδάμωμο, την κανέλα, τη δάφνη και το τζίντζερ. Σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 7-8λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τη δάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
  2. Αδειάζουμε στον πολυκόφτη, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  3. Αδειάζουμε τη σάλτσα πάλι στο τηγάνι, ρίχνουμε το τσίλι σε σκόνη, το garam masala, τη ζάχαρη και 100 ml νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο τέλος το τυρί, σείουμε το τηγάνι να καλυφθεί καλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy